Home » Kvinders helse » 6 naturlige råd der gør overgangsalderen lettere
Overgangsalder

6 naturlige råd der gør overgangsalderen lettere

Kvinde i overgangsalderen nyder en kaffe
Kvinde i overgangsalderen nyder en kaffe
Foto: Gettyimages

Selvom forløbene er individuelle, opleves gener ved overgangsalderen hos op mod 80 procent af alle kvinder. Flere af symptomerne kan begrænses med naturlige tilskud.

1. Pas på knoglerne

Nogle planter, såsom rødkløver, indeholder naturlige planteøstrogener. Med disse planteøstrogener kan man holde gener ved overgangsalderen nede, og helt nye studier viser, at rødkløver sandsynligvis er med til at bremse afkalkning hos kvinder, hvilket hjælper på knoglevævet. Der ses typisk et tab på 10-15 procent knoglemasse hos kvinder, der har gennemgået klimakteriet. Rødkløver kan bl.a. fås i kapsler og som te. Calcium, magnesium, D 3 vitamin og K2 kan kombineres med rødkløver for en øget stimulation af de knogledannende celler i knoglernes aktive indre.

2. Hold humøret højt

Humørsvingningerne kan også mildnes med andre gode urter. Angelica Sinensis normaliserer livmoderens funktion, og det kan tage toppen af den hormonelle ubalance, mange oplever i overgangsalderen. Derved mildnes de ubehagelige gener. Angelica Sinensis er gode i kombination med andre typiske kvindeurter som lupulin til humørsvingninger og salvie til hedeture.

3. Kom af med væskeophobning

Hvis du om sommeren er meget generet af væskeophobninger, kan du afhjælpe generne med stenkløver, muserod og røllike. Kan du ikke finde dem i din urtehave kan man få dem samlet i kapselform. Tilføj også magnesium og en enkelt banan, der indeholder kalium.

4. Urolige ben og krampe

Mange kvinder døjer med uro i benene eller krampe efter træning, men der er en nem løsning på dette. Bland vandet i din drikkedunk med 10-20 spormineraldråber -også kaldet ioniseret magnesium. Drik lidt før, under og efter træningen. Det hjælper på kramperne.

5. Pleje til parforholdet

Tørre slimhinder i skeden er noget, de fleste kvinder i overgangsalderen oplever, og denne gene varer resten af livet. Parforholdet behøver dog ikke lide under de hormonelle forandringer. En god løsning er at tage vaginalt E-Vitamin i en blød vegetabilsk kapsel. Kapslerne opløses i skeden og man kan mærke resultater efter få dage. En god kur er 1 kapsel vaginalt i 5 dage eller 1 kapsel hver anden dag i 10 dage. Som et ekstra tip kan rigelig motion være med til at vedligeholde fugten.

6. Styr på blødninger og smerter

Oplever du som mange andre kvinder uregelmæssige blødninger og menstruationssmerter, kan de lindres ved at indtage urten Agnus Castus, gerne i flydende form, så virkningen kommer med det samme. Alt, der skal til, er 40 dråber i et glas vand, så er man good to go. Videnskabelige studier viser, at urten har en dokumenteret effekt, fordi den påvirker kroppens egen produktion af bl.a. progesteron.

Next article