Home » Astma og Allergi » [Rose Maimonide] Glutenfri og mælkefri Nøddeboller
Glutenfri opskrifter

[Rose Maimonide] Glutenfri og mælkefri Nøddeboller

rose maimonide glutenfri nøddeboller
rose maimonide glutenfri nøddeboller
Foto: Rose Maimonide
avatar

Rose Maimonide

Indehaver af rosemaimonide.com

Foto: Mathilda Yokelin

Disse boller er langtidshævede, næringstætte, uden mælk og gluten og med en skøn smag af nødder. Her får du Rose Maimonides opskrift på lækre glutenfri boller.

(Opskriften er til 20 boller)

Ingredienser


  • 1 lille klump gær på størrelse med det yderste led af en voksens lillefinger
  • 4 dl lunt vand
  • 1/2 spsk. groft atlanterhav-, sten-, Læsø Syde- eller himalayasalt
  • 2 æg
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. honning (kan udelades) 
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g hirsemel
  • 100 g kastanjemel
  • 75 g quinoamel
  • 100 g boghvede- eller rismel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunt vand. Du får lunt vand ved at blande kold vand fra hanen med en smule friskkogt vand fra elkedlen. 
  • Kværn hasselnødderne til mel i blenderen, foodprocessoren eller kaffemøllen.
  • Rør alle ingredienserne grundigt sammen med en røreske eller i foodprocessoren. 
  • Lad dejen hvile en times tid på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet, hvor den skal stå 18-24 timer. 
  • Tag dejen ud på køkkenbordet et par timer, før du vil bage. 
  • Sæt dejen ved hjælp af to skeer som 20 boller på en bageplade med bagepapir. Dejen er ret flydende.
  • Lad bollerne efterhæve en halv times tid. Tænd ovnen på 250 grader, og sæt en bradepande i bunden af ovnen. 
  • Sæt bollerne i en 250 grader varm ovn. Smid straks 1 dl koldt vand i bradepanden, og luk straks ovnlågen.
  • Efter 5 minutter skruer du varmen ned på 225 grader, og lader bollerne bage 15 minutter.
  • Herefter slukker du ovnen, og lader bollerne stå ca. 10 minutter på eftervarmen, hvorefter de tages ud og afkøles på en bagerist. 
Næste artikel