Skip to main content
Sjældne sygdomme

Nicolines liv med Wegeners

”Havde det dog bare været kræft.” Det var Nicoline Kjeldgård Petersens første tanke, da hun blev diagnosticeret med Wegeners Granulomatose. En sjælden sygdom, der kun rammer mellem 40 og 50 danskere hvert år. Og oftest mennesker over 30. ”Hvorfor er det ikke kræft?” Det var det første Nicoline tænkte, da hun tilbage i 2018 fik diagnosen Wegeners Granulomatose. En kronisk bindevævssygdom, der modarbejder … Continued
Sponsoreret

Cushings syndrom påvirker i høj grad stofskiftet

Ved syndromet begynder binyrebarken at producere for meget kortisol. Forstyrrelser i stofskiftet fører for eksempel nemt til diabetes og osteoporose. 
Sjældne sygdomme

Uventet og uforklarlig KOL kan være Alfa-1 antitrypsinmangel

Hvis man som ikke-ryger eller ung ryger udvikler KOL-lignende symptomer, kan man have den arvelige sygdom Alfa-1 antitrypsinmangel, der giver voldsom nedsat lungefunktion. ”Hvis man er ryger og har Alfa-1 antitrypsinmangel, vil man få det, der svarer til KOL, i en meget tidlig alder. Ikke-rygere kan leve med det i en meget høj alder, så … Continued
Richard Jones, SVP Head of Europe, Akcea Therapeutics
Sponsoreret

Akcea Therapeutics: Vi sætter patienterne i centrum

Medicinalvirksomheden Akcea Therapeutics arbejder for, at patienter med sjældne sygdomme får bedre behandlinger og større fokus i sundhedsvæsener verden over.
kvinde med Cushings-diagnose går en tur
Cushings

Hvorfor Helle Boeg måtte kæmpe i 10 år for sin Cushings-diagnose

Når man lider af en sjælden sygdom, kan det være svært at få stillet en diagnose. For Helle Boeg tog det mere end ti år. I dag er hun i medicinsk behandling for Cushings syndrom, men lever et helt normalt liv med gode venner og rejser.