Skip to main content
Home » Diabetes » Skræddersyede forsikringer gør livet med diabetes nemmere
Sponsoreret
avatar

Caroline Arends

Partnerdirektør i Alm. Brand

avatar

Søren Biune

Forretningschef, Diabetesforeningen

Personer med diabetes kan nu slippe for bekymringer med forsikringsselskabet, banken og pensionsselskabet. Et nyt partnerskab mellem Diabetesforeningen og Alm. Brand betyder blandt andet en skræddersyet forsikringsløsning.

Hvad end typen er 1, 1½ eller 2, har personer med diabetes rigeligt at bekymre sig om i hverdagen, og de har ikke brug for yderligere bekymringer eller utryghed, når det kommer til forsikringer og andre økonomiske spørgsmål. De har nemlig nogle særlige behov, som nogle forsikringsselskaber ikke kan møde, og det kan give problemer med både rejseforsikringer, ulykkesforsikringer og livsforsikringer.

Men med et nyt partnerskab mellem Diabetesforeningen og Alm. Brand kan der gøres op med disse bekymringer. Det fortæller forretningschef i Diabetesforeningen, Søren Biune.

“Personer med diabetes har indtil nu haft en masse besvær, for eksempel når de skal ud at rejse. Her skal de udfylde en række papirer, og rejseforsikringerne dækker ofte dårligere end for folk uden diabetes. De har også oplevet ikke at kunne få en forsikring, der dækker, hvis de pludselig får et insulinchok og falder og slår for eksempel tænderne – også selvom det sker herhjemme i Danmark. Det kan blive rigtig dyrt, så det er naturligvis noget, der bekymrer vores medlemmer,” siger han.

En ordentlig livsforsikring kan hjælpe med huskøb

Søren Biune fortæller også, at det at købe fast ejendom kan være en udfordring, når man har diabetes.

“Mange diabetesramte kan have svært ved at få en livsforsikring med en ordentlig udbetaling, og det kan give problemer med banken, hvis de for eksempel vil låne penge til et hus.”

Derfor glæder det ham, at foreningens ca. 90.000 medlemmer mellem 18 og 60 år nu kan få en gruppelivsforsikring, der giver deres efterladte 50.000 kr. i grunddækning. Gruppelivsforsikringen kan suppleres med en forhøjet livsforsikring med en dækning på op til 1 mio. kr. ved dødsfald.

“Det er en af de forsikringer, som mange af vores medlemmer er afskåret fra, hvis ikke de kan få den gennem deres arbejde,” fortæller Søren Biune og tilføjer, at medlemmerne selv har spurgt efter netop denne mulighed.

“Da vi for nogle år siden gennemførte en medlemsundersøgelse, nævnte de selv forsikringerne som noget, der ville give dem værdi. Derfor er vi glade for, at vi har kunnet samarbejde med Alm. Brand om at skræddersy et tilbud til vores medlemmer. Og det har også vist sig at være vældigt populært blandt dem, der allerede har takket ja til ordningen,” siger han.

Hele vejen rundt om de finansielle behov

I Alm. Brand passer partnerskabet med Diabetesforeningen godt med deres strategi om at forbedre kundeoplevelsen ved at tage hånd om alle kundens finansielle behov.

“Vi er meget helhedsorienterede og vil gerne hjælpe vores kunder med hele deres økonomi, så det ikke er så fragmenteret. Det er vigtigt for os at lave værdiskabende partnerskaber, som er tilpasset den enkelte partners medlemmer,” fortæller partnerdirektør i Alm. Brand, Caroline Arends.

Som partnerdirektør er det hendes rolle at indgå partnerskaber med andre foreninger og virksomheder, der kan skabe værdi for både Alm. Brand, samarbejdspartneren og deres medlemmer.

“Partnerskabet med Diabetesforeningen skaber værdi, fordi vi kan tilbyde personer med diabetes en behovsorienteret og tryggere løsning, som tager højde for netop deres situation.” 

Enklere overblik og bedre hjælp

Den helhedsorienterede tilgang i Alm. Brand gælder ikke kun forsikringer. Medlemmerne af Diabetesforeningen kan nemlig samle hele økonomien et sted og få rådgivning om både bank, pension og billeasing i koncernen.

”Det betyder, at medlemmer ikke skal bekymre sig om at bruge for meget tid på de økonomiske spørgsmål. Vi tager hånd om alle kundens finansielle behov på tværs af bank, forsikring og pension og rådgiver dem om deres samlede økonomi. Vi tager udgangspunkt i den enkelte kunde og tilpasser vores rådgivning og løsninger til deres situation,” siger hun og fortsætter:

“Det betyder også, at vi i Alm. Brand kan hjælpe og rådgive vores kunder i deres større livssituationer, hvis de for eksempel køber eller sælger hus eller bil, får børn, bliver gift eller skilt. Situationer som ofte har konsekvenser for både bank-, forsikrings- og pensionsforhold,” siger hun.

Diabetesforeningen har ca. 90.000 medlemmer. Og ca. 260.000 danskere er diagnosticeret med diabetes.

Diabetesforeningen anslår, at 60.000 i Danmark har type 2-diabetes uden at vide det, og 300.000 har forstadier til type 2-diabetes. Det er vigtigt at teste sin risiko for type 2-diabetes, så du kan forebygge sygdommen og de alvorlige følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, amputation, nyresvigt og blindhed. Test din risiko på diabetes.dk 

Diabetesforeningen har eksisteret siden 1940. De fylder altså 80 år i 2020.

Alm. Brand blev etableret i 1792 – for knapt 230 år siden.

Alm. Brand og Diabetesforeningen indgik deres partnerskab i efteråret 2018. Læs mere om partnerskabet på almbrand.dk/diabetes

Next article