Skip to main content
Home » Hjernen og Nervesystemet » Hjerneforskning afslører: Derfor har kvinder brug for mere søvn end mænd
Hjernen og nervesystemet

Hjerneforskning afslører: Derfor har kvinder brug for mere søvn end mænd

kvinde ligger i seng
kvinde ligger i seng
Foto: Unsplash

Det bliver ofte livligt diskuteret, om kvinder har brug for mere søvn end mænd.

Indtil nu har argumenterne ikke været så stærke i nogle af lejrene. Efter at have læst om resultaterne af denne forskning, står det klart. Kvinder har faktisk brug for mere søvn end mænd.

Det kan virke forbløffende for nogle, men grunden til det er måske endnu mere forbløffende.

Svaret ligger i hjernen

Professor Jim Horne, fra søvnforskningsinstituttet ved Loughborough universitet, står bag forskningen, som viser, at kvinder generelt har brug for mere søvn end mænd.

Forklaringen findes i hjernen. En kvindes hjerne er ifølge forskningen meget mere kompleks end hos en mand, og det giver anledning til flere timer med lukkede øjne.

“Jo mere kompleks hjernen er, desto mere søvn behøver du. Kvinder har en evne til at gøre flere ting på samme tid og er mere fleksible. De bruger helt enkelt mere af sin hjerne, end hvad manden gør. Derfor har kvinder også behov for mere søvn,” siger Horne til britiske Metro.

Det er altså kvinders multitasking, som gør, at deres hjerner arbejder mere ihærdigt end mænds.

7 timers søvn er nok

Også time-antallet kan variere fra kvinde til mand. Mange taler om, at mennesker skal have otte timers søvn hver nat. Faktisk er syv timer nok for de fleste mennesker til at fungere, oplyser professor Horne. Han har fundet ud af, at kvinders hjerner er “skabt anderledes end mænds og er mere komplekse, så de har brug for at sove lidt mere (end mænd, redigeret),” skriver Metro.

Man skal dog altid huske at få nok søvn, da dårlig eller for lidt søvn kan påvirke en både fysisk og psykisk. Uanset kønnet.

Next article