Skip to main content
Home » Kampen mod kræft » Dansk Brystkræft Organisation (DBO) er også for dig, der har genmutation
Kampen mod kræft 2021

Dansk Brystkræft Organisation (DBO) er også for dig, der har genmutation

Karen Sundbøll
I samarbejde med: Dansk Brystkræft Organisation
Karen Sundbøll, Dansk Brystkræft Organisation Foto: Elisabeth Hamerik Schwarz
Karen Sundbøll
I samarbejde med: Dansk Brystkræft Organisation
Karen Sundbøll, Dansk Brystkræft Organisation Foto: Elisabeth Hamerik Schwarz

DBO holdt 20-års jubilæum i 2019. Samtidig åbnede vi organisationen for dem, der har fået påvist genmutation, som medfører en øget risiko for at udvikle brystkræft.

Der er kommet øget fokus på brystkræft og arvelighed, kriterierne for gentest er udvidet, så der er brug for et forum, hvor bærere af genmutation har mulighed for at udveksle synspunkter og erfaringer og få mere viden. Mange familier skal jo tage stilling til gentest og forebyggende behandling for at undgå udvikling af brystkræft, siger, Karen Sundbøll, DBO. Hun fortsætter:

– Som nydiagnosticeret eller rask person med genmutation, der giver øget risiko for at få brystkræft og/eller kræft i æggestokkene, står man ofte alene med sine behov og mange spørgsmål, som f.eks.: Hvilke kræftformer risikerer man at udvikle som bærer af genmutation? Hvis man ønsker at få børn og har en mutation, hvad gør man så? Hvilke komplikationer kan opstå ved evt. forebyggende operationer?

Via vores tætte samarbejde med Danish Breast Cancer Group har vi mulighed for at give svar på nogle af de mange spørgsmål, når eksperterne f.eks. holder foredrag på vores seminarer og møder.

Har man genmutation med øget risiko for at udvikle brystkræft kan man hos DBO:

Hente og dele viden og erfaringer vedrørende de særlige problemstillinger, der knytter sig til at bære en mutation, der potentielt kan betyde alvorlig sygdom

Møde ligesindede samt være del af mange aktiviteter, der sigter mod at forbedre forholdene for brystkræftramte og ikke-syge med arvelig disposition

Blive forberedt og opdateret på sine muligheder og træffe de valg, der netop passer til en selv

Opnå mere tryghed – fremfor usikkerhed

Next article