Home » Kampen mod kræft » Lotte er en kvinde først i 50-erne med godt job, mand og 5 børn. Her er Lottes historie:
Kampen mod kræft 2021

Lotte er en kvinde først i 50-erne med godt job, mand og 5 børn. Her er Lottes historie:

mor og søn står ved vandkant
I samarbejde med: KIU
Foto: Unsplash
mor og søn står ved vandkant
I samarbejde med: KIU
Foto: Unsplash

I slutningen af oktober 2018 fik jeg mavesmerter og følte mig oppustet. Jeg gik til læge, som mente, at det var stress og gav mig piller mod mavesår. I slutningen af november henvendte jeg mig igen til lægen. Jeg havde stærke mavesmerter trods medicinen. Jeg sagde også, at jeg næsten udelukkende levede af yoghurt. Lægen mente dog stadig, det var stress, og at jeg skulle forsætte med mavemedicin. 

I slutning af december fik jeg gigtsmerter i hænderne og henvendte mig igen til min læge, som gav mig en henvisning til gigtlæge. Jeg nævnte igen for lægen, at jeg stadig havde stærke mavesmerter og nu kun kunne spise yoghurt. Lægen spurgte, om jeg havde tabt mig. Det havde jeg ikke, men maven var meget opsvulmet, hvilket jeg gjorde lægen opmærksom på. I løbet af februar 2019 tog smerterne til, jeg havde svært ved at gå, kunne ikke løbe og måtte stå op, når jeg cyklede.

Foto: Privat

Jeg henvendte mig igen til min læge og krævede at få undersøgt, hvorfor jeg havde mavesmerter. Jeg fik henvisning til Hvidovre Hospital, hvor de foretog en kikkertundersøgelse og sendte mig hjem med besked om, at jeg ikke havde mavesår! I slutningen af februar 2019 var det tid til besøg hos gigtlægen i Glostrup. På det tidspunkt så svækket, at jeg knapt kunne gå og maven var meget opsvulmet. Gigtlægen kiggede på mig og sagde: ”Vi skal have undersøgt din mave, før vi ser på din gigt”.

Endelig var der én, der tog mig alvorligt og kort tid efter fik jeg fjernet seks liter væske i bughulen og diagnosen æggestokkræft i fremskredent stadie. Jeg kunne umiddelbart ikke opereres, da jeg var underernæret og alt for svækket. Jeg fik tre gange kemo og blev opereret, men kirurgerne kunne ikke fjerne det hele. I forløbet blev jeg undersøgt for allergi, gigt, hjerteproblemer og mavesår. Der blev sat ting i værk, lavet uendelige blodprøver, scanninger og røgtenbilleder, bare de forkerte. Det blev fatalt for mig, at lægen ikke mistænkte kræft og forstod sagens alvor. Jeg er nu kronisk syg af æggestokkræft – men gigten er væk. Der skulle gå 4 måneder fra jeg først henvendte mig til lægen, før diagnosen blev stillet. 

Læse om symptomerne på æggestokkræft.


KIU – Patientforeningen Kræft i underlivet er en landsdækkende patientforening for kvinder, der har eller har haft underlivskræft. Hvis du selv er ramt af underlivskræft eller kender en kvinde, som er ramt, så er der støtte at hente ved medlemskab hos KIU. Skriv til [email protected].

Hvilke tilbud har KIU til medlemmerne?

Netværksgrupper rundt omkring i landet, hvor kvinderne mødes.

Lukkede netværksgrupper pr. sygdom på Facebook

Mulighed for 5-dages ophold på Løgumkloster refugium med titlen: Tilbage til livet

Landsmøde og generalforsamling over 2 dage på et 4-stjernet hotel med diverse oplæg og underholdning

Årligt symposium med kræftlægerne om de forskellige former for underlivskræft

Desuden KIU-bladet to gange årligt

Læs mere

Oplysninger om de forskellige former for underlivskræft

Næste artikel