Skip to main content
Home » Mænds Helse » Hvorfor parterapi ikke er skabt for at give kvinden endnu mere taletid
Parterapi

Hvorfor parterapi ikke er skabt for at give kvinden endnu mere taletid

Par liggende ansigt mod ansigt
Par liggende ansigt mod ansigt
Foto: Unsplash.com

Parterapi er ikke skabt for at give kvinden endnu mere taletid, end hun har i forvejen. Tværtimod skal det gøre manden klar og tydelig igen med fornyet ømhed og styrke.

Mænd kan få fordele ud af parterapi, selvom det jo ikke er nogen hemmelighed, at de fleste mænd bliver ‘trukket’ dertil af deres partner. Og netop det tydeliggør, hvad der ofte kan være grunden til, at parterapi kan blive nødvendig. ”Det er et typisk mønster i et forhold, at kvinden er opsøgende og udfarende og manden undvigende. Mænd bliver generelt lidt utydelige med tiden, og det kan skabe for stor ubalance,” siger par- og familieterapeut Steen Kruse. Men det kan faktisk gavne en mand at komme ud af de sædvanlige hjemlige rammer og opbygge et konstruktivt modspil på neutral bane. Mange skubber den nødvendige samtale om forholdet ud til et tidspunkt, hvor de tænker, der bliver bedre tid eller bedre stemning. Det ender dog ofte med ikke at blive til noget.

Kvinden skal blødgøres

”I parterapi undgår man, at rummet bliver besat af en masse ord og stemninger, som manden bare nikker til. Det skal frem, at han også bekymrer sig for forholdet. At høre at manden ikke er ligeglad blødgør kvinden, og det gør ham mere tydelig igen,” siger Steen Kruse. Det er ikke kun som allersidste redning af et parforhold, at parterapi kan gøre gavn for mænd. ”Man kan lave et partjek, hvor man søger at vedligeholde forholdet ved at kigge på det særlige, der knytter et par sammen og ved at kigge på parrets særlige udfordringer. Mange mænd kan godt lide disse samtaler, som er meget mere struktureret bygget op omkring et spørgeskema og en feedbackrapport,” siger Steen Kruse.

Next article