Skip to main content
Home » Misbrug og Afhængighed » Fra misbruger til misbruger om behandlingscentre: Mit allerbedste råd
Misbrugsbehandling

Fra misbruger til misbruger om behandlingscentre: Mit allerbedste råd

Kvinde med mascara under øjnene holder tegnet smil op foran munden
Kvinde med mascara under øjnene holder tegnet smil op foran munden
Foto: Unsplash

Behandlingscentre har ofte succes med at få folk ud af stof- og alkoholmisbrug. Det kræver dog, at man som misbruger er klar til tro på hjælpen, siger Rasmus Skytte, tidligere misbruger.

Behandlingscentre har ofte succes med at få folk ud af stof- og alkoholmisbrug. Det kræver dog, at man som misbruger er klar til tro på hjælpen, siger Rasmus Skytte, tidligere misbruger. Det kan være svært at tro på, at folk rent faktisk kan hjælpe én til at slippe et misbrug, der har stået på i 10 år eller længere. Sådan var det også for Rasmus Skytte, der drak en kasse øl og røg 10 gram hash hver dag og havde gjort de i mange år, indtil han endelig fik den hjælp, som gjorde ham clean. ”Jeg havde en hospitalsindlæggelse hver tredje-fjerde dag. Hvis jeg ikke havde fået hjælp, var jeg her ikke i dag. Nu er jeg far for mine fire børn,” siger Rasmus Skytte, der er i praktikforløb og drømmer om at starte egen virksomhed. Han holder samtidig foredrag om sin oplevelse med misbruget i ny og næ.

Venner og kæreste hjalp Rasmus

Det var venner og den daværende kæreste, der hjalp Rasmus til at finde frem til Modtageenhed Nord i København, som sendte Rasmus videre til et behandlingssted. Efter at have udskudt tilbuddet om behandling nogle måneder, fik Rasmus et ultimatum om, at det var nu eller aldrig, hvis han skulle have hjælp. ”På behandlingsstedet blev jeg konfronteret af en behandler med, at jeg skulle smide facaden. I starten var jeg meget provokeret, men så tænkte jeg over det og åbnede op omkring mine problemer. Jeg havde ikke den fjerneste tro på, at det kunne lade sig gøre, men det tog mindre end en måned, før jeg var helt clean. Det har jeg været siden,” siger Rasmus Skytte, der blev stoffri i 2011.

Gør det for dig selv

Du skal give dig hen til hjælp og blive fri for misbrug for din egen skyld, siger Rasmus Skytte. ”Hvis jeg skal give et råd til andre, er det, at de skal kvitte stofferne og alkoholen for deres egen skyld. Man skal ikke gøre det for andre, for så har man en undskyldning. Du skal gøre det, fordi du gerne vil have et bedre liv,” slutter Rasmus Skytte.

Next article