Skip to main content
Home » Misbrug og Afhængighed » Minnesotamodellen hjalp Søren ud af alkoholisme
Minnesotamodellen

Minnesotamodellen hjalp Søren ud af alkoholisme

Mand i hættetrøje sidder med flaske ved vejkanten
Mand i hættetrøje sidder med flaske ved vejkanten
Foto: Pexels.com

Efter utallige forsøg med forskellige behandlingsmetoder kom Søren Hansen endelig ud af sit årelange alkoholmisbrug ved hjælp af minnesotamodellen.

Søren Hansen var helt nede på bunden, da han i sommeren 2010 besluttede at prøve noget nyt for at komme ud af sit alkoholmisbrug. Han havde prøvet tæt på alle typer private behandlinger gennem 10 år for at komme ud af sit misbrug, men ingen havde hjulpet ham til at indse, at problemet var alkoholen og ikke en psykisk sygdom, som han ellers var overbevist om.

Det virkede utroligt godt på mig. Man er jo kun ekspert på sin egen historie, og det er meget forskelligt, hvad man har brug for.

Søren Hansen

I vinteren 2010-2011 gennemgik han en behandling, der tog udgangspunkt i Minnesotamodellen. Her skal man igennem en række trin og erkendelser for at komme fri af afhængigheden. Behandlingsstedets forløb fulgte dog ikke trinene slavisk, men tog højde for den enkeltes situation. “Det virkede utroligt godt på mig. Man er jo kun ekspert på sin egen historie, og det er meget forskelligt, hvad man har brug for.”

Ansvar for eget liv

Da Søren Hansen endelig erkendte, at han var alkoholiker, var det en stor udfordring selv at tage ansvaret for, at han fik det bedre, hvilket er en del af Minnesotabehandlingen. “Det var svært pludselig at blive mødt med spørgsmålet: Hvad kan du selv gøre?, når jeg i mange år havde håbet på, at andre kunne give mig løsningen. Det var et vendepunkt for mig” siger han. Forløbet var en succes, og selvom det stadig kræver en daglig indsats, har han været ædru siden februar 2011. Behandlerne er selv ædru alkoholikere, og det gjorde en stor forskel. “Jeg kunne spørge dem, hvad der har virket for dem. Det kan man ikke spørge en læge om. Og så kendte de alle mine tricks til at komme uden om deres krav,” fortæller han. Livet som ædru er blevet nemmere, og i det daglige arbejde med at holde fast har han fået redskaber, til når trangen til alkohol presser sig på. “I dag kan jeg søge ind i mig selv, i stedet for at finde glæde i omgivelserne. Jeg kan selv sørge for, at jeg har det godt. Det hjælper rigtig meget.”

Next article