Home » Astma og Allergi » Sengetøj ved husstøvmideallergi? Disse certifikater skal du gå efter
Allergivenlige dyner

Sengetøj ved husstøvmideallergi? Disse certifikater skal du gå efter

hvide dyner og puder
hvide dyner og puder
Foto: Pexels

Symptomer på husstøvmideallergi kan være meget ubehagelige og have stor effekt på dit generelle helbred. Som allergiker kan du forebygge symptomerne ved at tage gode valg, når du køber dyner og puder. Der findes masser af muligheder for sengetøj ved husstøvmideallergi.

Hvis du har fået konstateret husstøvmideallergi, er det særlig vigtigt at holde mængden af dem nede. Miderne lever af Dette kan du gøre ved bl.a. at gå efter allergivenlige dyner og puder, hvor levevilkårene for husstøvmider er dårligere. Disse dyner og puder skal f.eks. kunne vaskes ved 60 grader. Det kan være en god idé at gå efter produkter, der er mærket med certifikaterne “Den Blå Krans” og “Nomite”. På den måde er du sikret, at produktet er egnet til husstøvmideallergikere.

Den blå krans fra Astma-Allergi Danmark

Den Blå Krans sikrer mod allergi

Produkter mærket med Den Blå Krans indeholder ikke allergifremkaldende stoffer. Astma-Allergi Danmark har fuld indsigt i de anvendte kemikalier ved samtlige behandlinger under oprensningen og produktionen f.eks. af fjer og dun.

Nomite-mærket

NOMITE og husstøvmideallergi

NOMITE-mærket er et bevis på, at produktet er egnet til personer med husstøvmideallergi. Mærket indikerer altså, at et særligt fjer- og duntæt bolster yder ekstra beskyttelse, så støvmider ikke kan trænge igennem det.

Næste artikel