Home » Diabetes » Golf er blevet vejen til et sundere liv med diabetes
Diabetes og aktiv livsstil

Golf er blevet vejen til et sundere liv med diabetes

Niels er blevet så glad for at spille golf, at det er blevet en fast del af hans liv.

På Amager mødes diabetikere og holder sig aktive på golfbanen. 

Det hele startede, da Diabetesforenings nyhedsbrev for frivillige ramte Marks indbakke. Her læste han nemlig, at en række golfklubber og lokale diabetesforeninger havde oprettet særlige ’Golf og Diabetes-hold’ med det formål, at flere personer med diabetes får øjnene op for golf som relevant motionsform.

Mark fik den idé, at diabetikere i København skulle have samme mulighed, og der var ikke langt fra tanke til handling. Han kontaktede straks den lokale diabetesforening i København og City Golf på Amager, hvor han selv spiller til dagligt. 

Heldigvis var begge steder med på idéen, og den fælles indsats har gjort, at rigtig mange diabetikere har været ude at prøve spillet og oplevet, at golf ikke kun giver dem en masse motion, men også frisk luft og et socialt fællesskab med ligesindede.    

Konkurrencedygtig 65-årig

En af dem er Niels. Hvis du for et år siden havde fortalt ham, at han blive en ivrig golfspiller, ville han ikke havde troet dig. For ham var golf en elitesport, og ikke en sport for almindelige mennesker, der vil holde sig aktive. Men denne opfattelse ændrede sig, da han betrådte golfbanens grønne græs første gang, og siden har han været fast inventar de to gange om ugen, holdet mødes.

”Når man ikke er den fødte idrætsmand, så er golf en sport, hvor man alligevel kan være med. Og så giver den masse motion og frisk luft. Jeg må indrømme, at det skulle prøves, før jeg blev bidt af det – men så skete det.”

Og noget tyder da også på, at Niels’ glæde ved sporten, har udviklet sig til en livslang kærlighed, og at golfkøllerne vil blive svunget flittigt i rigtig mange år.  

Jeg skal spille videre. Det bliver en fast del af mit liv, så længe jeg kan være aktiv. Det er jo super spændende og foregår i skønne omgivelser. Og så er der også et konkurrenceelement. Selvom man er 65, så kan man ikke lade være med at konkurrere. Når man har gjort det godt, bliver det fejret. Ikke med slik men med jubel.”

Næste artikel