Home » Kvinders helse » Støttestrømper er ikke kun til ældre kvinder
Støttestrømper

Støttestrømper er ikke kun til ældre kvinder

De fleste forbinder støttestrømper og kompressionsstrømper med ældre mennesker, men sådan behøver det langt fra at være. Det har nemlig vist sig, at strømperne med fordel kan bruges af rigtig mange mennesker. 

Støttestrømper og kompressionsstrømer er en gennemprøvet og veldokumenteret metode til at øge blodcirkulationen i benene. De hjælper venerne med at presse blodet fra fødderne op mod hjertet ved hjælp af et tryk, som er højest ved anklen og aftagende op mod knæet. Derved øges blodcirkulationen og forhindrer at blodet samles i benene.

Strømperne har en god forebyggende effekt på åreknuder, blodpropper i benene, og når benene føles trætte og hævede, f.eks. når man er gravid eller når man sidder stille længe enten på en rejse eller på jobbet. Kompressionsstrømper kan også have en positiv effekt under træningen og den efterfølgende restituering.

Mange variationer og designs

Kompressionsstrømper kan inddeles efter kompressionsgrad, og hvilke støttestrømper eller kompressionsstrømper, du skal have, afhænger af formålet. Men der findes masser af variationer og designs, som ligner almindelige smarte strømpebukser, så man ikke føler, at man går på kompromis med udseende.


Næste artikel