Skip to main content
Home » Mænds Helse » Sådan holder Lindy Aldahl fra ‘Rigtige Mænd’ fast i sin livsstilsændring
Sund Livsstil

Sådan holder Lindy Aldahl fra ‘Rigtige Mænd’ fast i sin livsstilsændring

Lindy Aldahl i rød 'fuld ild' trøje
Lindy Aldahl i rød 'fuld ild' trøje
Foto: Presse

Fællesskab og konkurrence er nøglen til at holde motivationen oppe, mener Lindy Aldahl. Her er hvordan han selv holdt fast i motivationen, da han gik i stå i sin livsstilsændring.

For et par år siden kunne man følge den 38-årige nordjyske murer Lindy Aldahl og fire andre mænd i tv-programmet ‘Rigtige Mænd’ på DR1. Alle fem havde lidt for mange kilo på kroppen, men i løbet af programmet lykkedes det dem at sadle om og få en sundere livsstil. For Lindy Aldahl betød det, vægten faldt fra 89 til 77 kg. Men da TV-kameraerne slukkede, var han mættet.

Motivation til livsstilsændring røg

”Jeg røg ned i en dal, hvor jeg ikke holdt formen ved lige. Det varede en måneds tid, før jeg indså, at jeg blev nødt til at hanke op i mig selv,” siger Lindy Aldahl. Det var ikke så let at holde kampgejsten oppe, efter optagelserne stoppede. Pludselig var han overladt til sig selv. ”Under optagelserne var vi flere, der dystede mod hinanden. Konkurrencegenet blev aktiveret, og det var helt afgørende for at bevare motivationen,” siger Lindy Aldahl.

Rebilds Rigtige Mænd

Derfor besluttede Lindy Aldahl sig for at genskabe programmets præmisser i sit nærområde. Sammen med Rebild Kommune tog han derfor initiativ til at starte et motionshold kaldet Rebilds Rigtige Mænd. Her samles mænd fra lokalområdet, og med Lindy Aldahl som deltagende træner og indpisker har de fået gang i motionen. De har også en Facebookgruppe, hvor de kan opdatere hinanden med, hvordan det går. ”Når vi er flere om det, er det nemmere at komme afsted, fordi man nødig vil sakke bagud. Hvis man ser sine kammerater klare sig godt, giver det et ekstra skub bagi,” siger Lindy Aldahl.

Snyd dig selv

Den største forskel på hans livsstil fra før til nu er at han motionerer. Flere gange om ugen både cykler og løber han. Enhver, der har prøvet at motionere, ved dog også, at det nemt bliver ensformigt. Den vanlige tur kan hurtigt blive triviel. Derfor mener Lindy Aldahl, at man skal snyde sig selv. ”Jeg snyder hele tiden mig selv. I stedet for at løbe den samme rute hver gang, hopper jeg i min bil og kører til forskellige steder. Så bliver turen en oplevelse, og det er motiverende,” siger han.

Husk morgenmaden

Lindy Aldahl har ikke ændret særlig meget på kosten, men én ændring har gjort en kæmpe forskel. ”Før spiste jeg aldrig morgenmad, men under programmet begyndte jeg hver dag at spise en omelet med kød og grønstager, og det har jeg holdt fast i det. Det lægger en rigtig god bund, så jeg er mæt i lang tid og ikke får lyst til snacks i løbet af dagen,” forklarer han. Lindy Aldahl er stadig murer, men lever i øjeblikket af at holde foredrag om, hvordan man lykkes med sin livsstilsændring. Han giver altid et godt råd til publikum: ”Smid badevægten ud. Den er en kilde til frustration. Hvis man har haft en god uge, og vægten ikke viser det, man håbede på, kan det næsten få én til at miste modet. Derfor: drop den og mærk selv efter, hvordan du har det.”

Next article