Skip to main content
Home » Underliv » Ny behandling af impotens skal sende flere mænd i den syvende himmel
Rejsningsproblemer

Ny behandling af impotens skal sende flere mænd i den syvende himmel

Sort/hvid billede af modent ægtepar
Sort/hvid billede af modent ægtepar
Foto: Pexels.com

En ny smertefri behandling af impotens kan på få uger hjælpe flertallet af de behandlede til at smide potenspillen og få den naturlige rejsning tilbage. 

Impotens er en livslussing af kaliber. Der er dog heldigvis flere måder at behandle impotens. En ny metode hjælper ældre mænd, hvis impotens skyldes den åreforsnævring og -forkalkning, der kommer med alderen. En smertefri behandling med chokbølger kan nemlig få kroppen, og helt specifikt penis, til at generere nyt væv, nye kar og gøre rejsningen ungdommelig igen. Chokbølgerne (ESWT-ekstracoporal shockwave terapi) ødelægger celler, som derved frigiver nogle stoffer, der får vævet til at gå i gang med at danne nyt og friskt væv, f.eks. blodkar. ”Det giver de fleste, som får behandlingen, mulighed for en fuld og naturlig rejsning igen. Virkningen af behandlingen varer ved i et par år. Derefter skal de fleste have en ny behandlingsrunde,” siger Lars Lund, overlæge i urologi og klinisk professor på Odense Universitetshospital.

Nem og smertefri behandling

Chokbølgebehandling mod impotens er så nem at udføre, at Lars Lund håber, at vi en dag kan komme dertil, hvor patienterne udfører det på sig selv. ”Det er så nemt at lave den. Du sætter apparatet på penis seks forskellige steder på svulmelegemerne og trykker på en knap. Så er du færdig. Behandlingen foregår i alt fem gange med en uges mellemrum for hver gang,” siger Lars Lund. Apparatet, der desværre er for dyrt til, at de fleste danskere har råd, sender fokuserede trykbølger ind i vævet på penis, hvor de så fremprovokerer regenerering af cellerne i svulmelegemerne.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Fakta om rejsningsproblemer

– 60 procent af alle 60-årige mænd er impotente, og tallet stiger med alderen.
– 60 procent af de mænd, der får shockbølgebehandling, får en naturlig rejsning og har ikke længere brug for potensfremmende piller.
– Behandlingen holder ca. i to år. Efter 2 år har 2/3 af de behandlede brug for en ny behandlingsrunde.
– Trykbølger bliver også brugt i andre behandlingssammenhænge, bl.a. behandler man sår hos diabetespatienter med chokbølger.
– Det er videnskabeligt dokumenteret, at behandlingen virker, men myndighederne har endnu ikke godkendt den, som noget lægerne modtager honorar for at tilbyde. Derfor kan man ikke få den mange steder i det offentlige sundhedsvæsen.

KILDE: Lars Lund, overlæge og klinisk professor ved Odense Universitetshospital.

Få steder tilbyder behandlingen

I det offentlige sundhedsvæsen er der lige nu kun to steder, som tilbyder Chokbølgebehandling af impotens, og de har en venteliste på næsten et år. ”Det er vigtigt, at hvis man søger andre steder hen end hos det offentlige sundhedsvæsen, at man sikrer sig, at det er det rigtige apparat, der bruges, og man har fået et grundigt udredningsforløb af sin læge forinden, hvor man får tjekket en række faktorer, så man kan få kortlagt årsagen til impotens, og dermed finde ud af hvilken behandling er bedst,” siger Lars Lund.

Impotens har mange årsager

Der kan være en lang række årsager til impotens, heriblandt ret alvorlige, som chokbølgerne ikke kan hjælpe på. Derfor skal man vide, hvad årsagen er, før man får betaler for en behandling, ellers kan hurtigt blive spild af penge, siger Lars Lund. ”I værste fald kan fravær af et grundigt udredningsforløb hos sin læge betyde, at man ikke opdager et langt mere alvorligt problem, f.eks. begyndende hjerteproblemer,” siger Lars Lund.

.

Next article